VASTUULLISUUS

Haluamme kertoa teille vielä tarkemmin, miten toimimme esimerkiksi kierrätyksen suhteen ja mistä kankaamme meille tulevat. Itse yllätyin kovasti, kun aloin selvittämään käyttämiemme kankaiden alkuperää, että kyseistä tietoa ei löydy tukkujen nettisivuilta. Monien sähköpostien jälkeen sain tietooni osan alkuperämaista ja nekin olivat yllätys, sillä luulimme käyttävämme enemmän kotimaisia kankaita. Kiinnitämme jatkossa erityistä huomiota, että löytäisimme tuotteisiimme Suomessa valmistettuja kankaita.

Kankaat tulevat tällä hetkellä meille seuraavista yrityksistä: Harju, Nappinja, Tekstiilipalvelu, Kangaskapina, Kangastukku, Hilco ja A.T.I Rantanen (Nimipyyhe)

Joustocollege musta ja vanha roosa: SUOMI

Trikoo harmaa ja musta: SUOMI

Pioni-trikoot ja -joustocollege: Portugali (suunnitellut Elina Antila)

Muut trikoot ja joustocolleget: Eurooppa

Ontelopuuvilla: Saksa

Puuvilla meikkipussukoihin: Saksa

Keinonahka meikkipussukoihin: Kiina

Vohvelikankaat: Eurooppa

Saunasetin pellava: Eurooppa

Kierrätettävät ja muovittomat paperikassit ja lahjapaperit meille toimittaa paikallinen yritys Carccu® .

Meiltä löytyy Carccu® lahjapapereita upeissa sävyissä ja kuoseissa! Paketointi ei maksa mitään ja se on helppoa pyytää tilausta tehdessä.
Kaikki palat kerätään, sillä niitä pystyy vielä myöhemmin hyödyntämään.

Sitten vähän kierrätyksestä. Itse kierrätän omassa perheessäni lähes kaiken ja olen samaa jo pitkään opettanut omille vanhemmilleni ja tulosta on alkanut sielläkin näkyä! Kankaiden muovi- ja pahvipakkaukset käytetään joko uudelleen tai viedään kierrätykseen (meidän lähellä K-Citymarketin pihassa on niin hieno ilmainen keräyspiste!).

Riikka kerää kankaita leikatessaan kaikki ylijäävät palat pussiin, josta niitä sitten yritetään hyödyntää pienempiin vaatteisiin ja vaatteiden pienimpiin kappaleisiin. Kuvassa olevia paloja voi käyttää vielä vaikka 50/56 koon vaatteissa. Tarkoitus siis on, että mitään ei heitetä roskiin ja jos kangastilkkuja ei pysty hyödyntämään enää mihinkään, ne viedään tekstiilikeräykseen.

Toimitustavasta riippuen tuotteesi toimitetaan seuraavanlaisissa pakkauksissa. Valitessasi noudon tuote on laitettu paikallisen yrityksen valmistamaan paperikassiin, jonka voi käyttää uudelleen tai viedä paperinkeräykseen. Kirjeenä menevät tilaukset lähetetään isossa kirjekuoressa, jonka voi viedä paperinkeräykseen. Pakettina lähtevät tilaukset on pakattu ohueen kuplamuovikuoreen (Virosta), jonka voi viedä muovinkeräyspisteeseen. Jos Sinulla on tiedossa edullinen ja ekologisempi vaihtoehto paketin lähettämiseen, niin kerro ihmeessä meille!

Riikka myös ompelee vaatteet vasta tilauksesta, jolloin meille ei kerry isoa varastoa eikä näin ollen mene kangasta näinkään hukkaan. Haluamme pitää valikoimissa paljon eri kokovaihtoehtoja, joten tilauksesta tehdyt vaatteet ovat sen vuoksi toimiva ratkaisu.

Ota ihmeessä meihin yhteyttä, jos joku asia jäi mietityttämään willalindroos@gmail.com

-Jutta-